Wolfhonden zoeken nieuwe thuis...

Het Natuurhulpcentrum is op zoek naar dierenvrienden die een of meerdere van onze wolfhonden willen adopteren. Er zijn wel een aantal belangrijke voorwaarden waaraan voldaan moet worden.

Sinds enkele maanden verblijven in het Natuurhulpcentrum zes hybride wolven. Het zijn grote dieren - kruisingen van honden met wolven - die in Wallonië in beslag genomen werden. De dieren werden daar gehouden in een natte kelder zonder enige vorm van comfort, zelfs een plank of doek om op te liggen was er niet, de dieren konden zelfs niet naar buiten kijken. Er was enkel een klein raampje. De dieren werden officieel aan het Natuurhulpcentrum toegewezen. De dieren zouden al een aantal jaren geleefd hebben in deze omstandigheden.

Voor deze  dieren zoekt het Natuurhulpcentrum nu een nieuwe thuis.

Gezien het percentage wolf eerder gering is en de dieren geen tekenen van agressie vertonen, kunnen ze als huisdier geplaatst worden. Toch kan je deze dieren zeker niet simpelweg vergelijken met een hond zoals bijvoorbeeld een Duitse herder. De dieren hebben tot op heden altijd samen in een roedel geleefd, en zijn eigenlijk (nog) geen echt menselijk contact gewoon. De dieren zijn een stuk schuwer dan doorsnee honden,  maar toch is er goede hoop dat ze - mits veel geduld en liefde - als huisdier gehouden kunnen worden.
We verwachten van de kandidaat eigenaars dat ze over een stevige buitenren of stal beschikken om één of meerdere van deze dieren te huisvesten. Ideaal zou zijn mocht er iemand gevonden worden die de hele roedel een nieuwe thuis zou kunnen geven. Indien dat niet kan dan zouden we liefst deze honden per koppel plaatsen.

Hen gewoon zonder begeleiding los laten lopen op een omheind terrein kan voor problemen zorgen. Deze dieren hebben een stevige afsluiting nodig omdat je er van kan uitgaan dat ze hun grenzen zullen willen aftasten en wellicht ontsnappen, en als ze dat al doen, dan krijg je ze niet meer gevangen omdat ze niet gehoorzamen en heel schuw zijn.  

Het is duidelijk dat het niet wenselijk is om deze dieren binnenshuis te houden: ze zijn dat helemaal niet gewoon, en dat zit ook niet in hun aard. Als kandidaat adoptanten ervaring met honden hebben is dat duidelijk een pluspunt.

Als je al een hond hebt, zal het waarschijnlijk verkieslijk zijn om deze apart te houden.
Verder zal er behoorlijk wat tijd nodig zijn om het vertrouwen van dit soort dieren te winnen. Kweken met de honden mag niet, de mannelijke dieren zijn trouwens gecastreerd. Het Natuurhulpcentrum blijft te allen tijde eigenaar van de dieren. Mocht het echt niet lukken om de dieren te socialiseren of lukt het na herhaaldelijke pogingen echt niet om de dieren te houden, dan engageren wij ons om de dieren terug op te vangen.
Om de nieuwe eigenaars op weg te helpen en bij te staan met de nodige deskundige hulp, werken we samen met dierengedragstherapeut Dany Grosemans. Hij zal de dieren en de nieuwe baasjes begeleiden, zowel bij de eerste kennismaking in het Natuurhulpcentrum zelf, als bij de belangrijke eerste periode in hun nieuwe leefomgeving en zal het Natuurhulpcentrum en de nieuwe eigenaars helpen om de kans op succes te vergroten.

Kan je tegemoetkomen aan bovenstaande verwachtingen, en wil je je met veel geduld en toewijding ontfermen over een of meerdere van deze verwaarloosde wolfhonden om hen zo een verdiend gelukkig tweede leven te bieden, neem dan contact op met het Natuurhulpcentrum op 089/85 49 06 of via info@natuurhulpcentrum.be

Album 'Hybride wolven'

Wolfhonden zoeken nieuwe thuis...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..