Home > Natuurhulpcentrum > Bezoek ons

Bezoek ons

Rondleiding in het NatuurhulpcentrumAls individu het Natuurhulpcentrum bezoeken is enkel mogelijk tijdens de opendeurdagen die in september georganiseerd worden. Op afspraak en in groep kan het Natuurhulpcentrum echter wél bezocht worden. We beginnen onze rondleiding met het bekijken van een videofilm die ons meeneemt naar momenten waar we als groep niet aan kunnen deelnemen. Zo zien we bijvoorbeeld het vangen van reeën en een operatie. Daarna brengen we onder begeleiding van een van onze medewerkers een bezoek aan de revalidatiekooien, lopen we langs de intensive-care afdeling, de operatiekamer en de hokken met gekwetste wilde dieren. We zien de grote readaptatiekooien, de vliegkooien, de watervogel-verblijven, de vossenkooi, enz...

Duur

Een bezoek aan het Natuurhulpcentrum neemt ongeveer 2 uur in beslag, een beetje afhankelijk van het weer en van de aanwezige patiënten. Korter kan desgewenst uiteraard ook.

Eten en drinken

In de cafetaria kunnen de meegebrachte boterhammetjes opgegeten worden. De drank moet wel in de cafetaria gekocht worden. Consumpties in het cafe kosten ongeveer € 1,50. Tegen betaling van een meerprijs van € 5 per persoon kunnen 2 kopjes koffie/thee/frisdrank en één stuk taart besteld worden. Belegde sandwiches bestellen kan ook, en dit aan € 1,50 euro per sandwich.

Prijs

Werkdagen: € 3,5/persoon met een minimum van € 70 per groep
Zaterdagen: € 5/persoon met een minimum van € 100 per groep

Op zon- en feestdagen zijn rondleidingen niet mogelijk.

 

Verjaardagsrondleidingen

Het is ook mogelijk een verjaardagsrondleiding te reserveren. Dit tegen dezelfde voorwaarden en prijzen als een gewone rondleiding. Maar bij een verjaardagsrondleiding is er de mogelijkheid om ons zaaltje te gebruiken voor het eten van een verjaardagskoek en het uitdelen van cadeautjes. Het is mogelijk om zelf taart mee te brengen of wij kunnen taart voor jullie bestellen. De enige voorwaarde om ons zaaltje te mogen gebruiken, is het nemen van de drankconsumpties.

 

Inlichtingen en reservaties

Reservaties moeten telefonisch gebeuren omwille van onze drukke agenda. Tel: 089/85.49.06

 

Open Zondag

Elke eerste zondag van de maand houden we een "Open Zondag". Iedereen die wil mag het Natuurhulpcentrum dan komen bezoeken onder begeleiding van een gids. Meer info hierover is hier te vinden.