'Wiskes' voor meer verdraagzaamheid

Vanaf vandaag verkoopt het Natuurhulpcentrum 'wiskes', een actie om op te roepen tot meer verdraagzaamheid...

We krijgen hier op het Natuurhulpcentrum ontzettend veel telefoon van mensen die blijkbaar niet kunnen samenleven met andere levende wezens. Zwaluwen onder de kroonlijst moeten weg want die 'kakken'. Vleermuizen moeten weg want die maken de kinderen bang. Uilen roepen te luid, kikkers kwaken te veel, de reiger moet verjaagd van de tuinvijver, meesjes tikken tegen de ruit, konijnen eten aan de bloemen,... En het ergste is dat de mensen van ons verwachten dat we her en der gezonde wilde dieren gaan wegvangen.

De wereld is er niet voor ons alleen, de plaats waar we wonen was al door dieren bewoond lang voordat 'de mens' er was. Natuur hoort nu eenmaal ook rondom onze woningen en er een beetje van genieten kan ook heel mooi zijn. Daarom vragen we met een ludieke actie meer verdraagzaamheid voor natuur en dieren rondom ons.

Een mooi voorbeeld zijn de bijen van een imker die ook bij de buren op de bloemen zaten. De buur was hier niet mee gediend en vond dat de imker zijn bijen op zijn stuk grond moest houden. De imker repliceerde daarop: pak een wiske en jaag ze maar terug naar mijn terrein :-)

Wiskes zijn te koop in de winkel van het Natuurhulpcentrum en kosten 1 euro. Ze dienen niet om mee te slaan, maar als symbool voor meer verdraagzaamheid tussen mens en dier.

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..