10 in beslag genomen slangen...

Alweer ving het Natuurhulpcentrum een grote lading in beslag genomen reptielen op.

Trouwe bezoekers van onze website weten dat we steeds meer te maken krijgen met in beslag genomen reptielen. Reptielen
zijn tegenwoordig in bijna elke dierenwinkel te krijgen, waardoor het lijkt alsof het heel simpel is om deze dieren te houden. Ze worden dan ook vaak in een impuls aangekocht, en na een tijdje dringt het door dat het houden van reptielen eigenlijk iets is voor specialisten. 

De dieren worden dan vaak in slechte omstandigheden gehouden of zonder de nodige vergunningen. De inbeslagname van vandaag ging over 10 slangen van verschillende soorten: pythons, boa's, een koningsslang en enkele rattenslangen. Iets specialer was de Dumerils boa. Deze slang uit Madagascar staat op de CITES Appendix I lijst, wat wil zeggen dat de soort met uitsterven bedreigd is, en dat handel ermee strikt verboden is. Enkel met de nodige vergunningen kan je dergelijke dieren houden.
Eén van de andere slangen was er spijtig genoeg zo erg aan toe, dat we het dier moesten laten inslapen. De slang had een gapende, rottende wonde. De wonde was zo diep dat de ruggengraat zelfs zichtbaar was!

Alle slangen werden onmiddellijk aan het Natuurhulpcentrum toegewezen, dus kunnen we nu al beginnen zoeken naar een nieuwe geschikte thuis voor de dieren.

10 in beslag genomen slangen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..