11.000ste patiënt

DEZE PUTTER IS ONZE 11.000ste PATIËNT!

Wat een jaar! Aan ons definitief jaaroverzicht zijn we nog niet begonnen, maar deze prachtige putter die we enkele dagen geleden opvingen, is de 11.000ste patiënt van 2020. Een absoluut record, nooit eerder vingen we zoveel dieren op! De putter werd door natuurinspecteurs samen met nog 11 andere soortgenoten bij een illegale vogelvanger in beslag genomen. De dieren zullen in ons centrum op krachten komen. Indien ze gezond verklaard worden, laten we ze terug vrij in een geschikt leefgebied.

2020 was voor iedereen een speciaal jaar en na ons vorige jaarrecord (2019) van 10.000 patiënten hadden we nooit verwacht dat we dat cijfer nog ooit zouden evenaren. Toch merkten we al vanaf de eerste lockdown dat er enorm veel dieren werden binnengebracht. Het ziet er naar uit dat Corona dus ook een invloed had op onze jaarcijfers. Veel mensen bleven thuis, werkten in de tuin en gingen massaal wandelen en fietsen. Op die manier werden enorm veel zieke en gewonde dieren opgemerkt en vonden zo hun weg naar ons centrum.

11.000 patiënten zou in een gewoon (niet coronajaar) al een enorme druk betekenen op de dierenverzorgers, maar Corona maakte het allemaal nog moeilijker. Veel vrijwilligers moesten noodgedwongen thuis blijven en ons centrum draaide tijdens de lockdowns op een minimumbezetting. Een dikke proficiat dus aan alle personeelsleden en vrijwilligers die het beste van zichzelf gaven dit jaar. 

Hopelijk keren we in 2021 terug naar het 'normale' leven en kan onze gewone werking en traditionele activiteiten terug opstarten. We willen alvast iedereen een fijne Kerstmis wensen en uiteraard een goede gezondheid voor mens en dier....

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..