11 vogelspinnen opgevangen

Vandaag kregen we 11 vogelspinnen binnen in ons opvangcentrum. De dieren werden binnengebracht door onze collega's van het opvangcentrum uit Beernem.

Die hadden de dieren opgehaald uit een verlaten woning. De eigenaar zou enige tijd geleden zijn opgepakt door de politie en de spinnen zouden dus al weken op een koude zolder verblijven. De spinnen, bijna allemaal afkomstig uit Zuid-Amerika, kunnen natuurlijk erg moeilijk tegen de vrieskou en het is dan ook niet verwonderlijk dat er 6 dieren gestorven waren.

Er zijn in Vlaanderen heel wat liefhebbers die vogelspinnen houden als huisdier en dat de normaalste zaak van de wereld vinden. Maar voor de meeste burgers blijven het natuurlijk angstaanjagende dieren. Hoewel de opgevangen soorten niet erg giftig zijn kunnen ze zich toch goed verdedigen door het loslaten van irriterende haartjes op hun achterlijf.

Voorlopig verblijven de spinnen op onze reptielenafdeling in veilige en warme terraria. We zullen nu proberen een goede thuis te vinden voor de dieren.

11 vogelspinnen opgevangen

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..