112 kameleons opgevangen!

Onze medewerkers trokken vandaag op vraag van de CITES-dienst naar de luchthaven van Zaventem.

Daar werden maar liefst 112 Johnston's kameleons in beslag genomen. De dieren kwamen uit Burundi, en werden in slechte omstandigheden vervoerd. Elke kameleon zat verpakt in een geweven mandje. Sommigen waren in slechte conditie, en eentje was zelfs al gestorven.

Terwijl twee medewerkers richting Zaventem trokken, gingen anderen aan de slag om alles in gereedheid te brengen de dieren te ontvangen. Het was een heel gepuzzel om enkele terraria vrij te maken.


Uiteindelijk werden onze twee grootste terraria ingericht met takken en diverse schuilmogelijkheiden om de vrouwtjes te huisvesten. De mannetjes zijn heel wat agressiever, dus die werden allemaal apart geplaatst, zodat we niet het risico lopen dat er gevechten uitbreken.

We hopen dat de dieren niet al te lang bij ons moeten blijven, en dat we ze snel een nieuwe thuis kunnen geven!

112 kameleons opgevangen!

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..