2 hermelijnen...

Momenteel verblijven in het Natuurhulpcentrum 2 zeldzame hermelijntjes. Eén moet nog enkele keren per dag melk krijgen, het andere kan al volledig zelfstandig eten.

Jonge steenmarters hebben we elk jaar genoeg. Op dit momenteel verblijven echter 2 zeldzamere marterachtigen in onze Intensive-Care-afdeling: 2 jonge hermelijntjes die groeien als kool.

Hermelijnen lijken erg op wezels, de kleinste marterachtigen die bij ons voorkomen. Ze zijn iets groter, en ze hebben in de winter een andere vacht dan in de zomer. 's Winters is de vacht volledig wit, alleen het staartpuntje blijft zwart. In de zomer daarentegen, verandert de vachtkleur in kastanjebruin met een gelige onderzijde en ook weer de typische zwarte staartpunt.

Hermelijnen zijn echte roofdieren: op hun menu staan vooral knaagdieren, maar af en toe durven ze ook wel kleine vogeltjes te pakken, en soms zelfs grotere dieren zoals hanen of konijnen, die een stuk groter zijn dan de hermelijn zelf.  Prooien worden met een beet in de nek gedood.

De jongste verblijft nog in de couveuse waar hij enkele keren per dag speciale melk krijgt. De grootste is al van de melk af en geniet dagelijks van lekkere verse muis.

2 hermelijnen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..