2 leeuwinnen op reis!

20 januari 2015

2 leeuwinnen op reis!

Vanmorgen vertrokken onze 2 circusleeuwinnen, Maggie en Sonja, naar Zuid-Afrika. Ze hebben enkele weken moeten wennen aan de transportkisten, maar de voorbereidingen loonden. De dieren zijn zonder problemen in de kisten gestapt en in de transportwagen geladen.

Vanmorgen werden de dieren rond half zes ingeladen. Sonja ging als eerste de transportkist in en een kwartiertje later zat Maggie ook al in de andere transportkist. De voorafgaande gewenningsoefeningen deden hun werk dus perfect. Op deze manier konden de dieren geladen worden zonder ze te moeten verdoven. Dit is veel veiliger voor de dieren en met een slapend dier mag ook niet gevlogen worden.

De twee leeuwinnen hebben hun leven als circusdieren doorgebracht waarbij ze nodeloze kunstjes moesten doen voor een luid publiek. 1 van de leeuwinnen had zelfs een kwetsuur aan de staart opgelopen waardoor ze deze voor een deel verloor. De wonde werd niet verzorgd en hierdoor werd besloten de dieren in beslag te nemen en naar het Natuurhulpcentrum over te brengen. Wij gingen op zoek naar een nieuwe plek waar de dieren hun verdere leven konden verblijven.

En dat hebben we met de hulp van The Born Free Foundation gevonden. De leeuwinnen zijn nu onderweg naar Shamwari, Zuid-Afrika. Hier zullen ze opgevangen worden in een opvangcentrum speciaal voor grote katten. Vanavond zullen ze om 19 uur het vliegtuig op gaan in Londen. Ze zullen de 21ste aankomen rond 19.30 uur, waarna ze naar eindbestemming Shamwari vertrekken.

2 leeuwinnen op reis!


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!