2 ooievaars in het Natuurhulpcentrum

Momenteel zijn heel wat ooievaars onderweg naar hun overwinteringsgebieden in het zuiden van Europa of Afrika. Tijdens die tocht komen ze af en toe in de problemen. Op 2 dagen tijd kregen we maar liefst twee van deze majestueuze vogels binnen. Het eerste exemplaar kon gisteren door wandelaars gewoon opgeraapt worden in Tongeren. Het dier was niet mager, maar had wel vreemde wratachtige knobbels aan de basis van de snavel. Dit wordt momenteel onderzocht door een labo.

De tweede ooievaar werd vandaag binnengebracht door onze collega's van de Nederlandse Dierenbescherming. De vogel was in een zwembad gesukkeld en  geraakte er op eigen kracht niet meer uit. Deze ooievaar werd volledig uitgeput en onderkoeld binnengebracht en ging onmiddellijk onder een warmtelamp. Na enkele uren was de vogel al terug op zijn positieven. We hopen hem te kunnen vrijlaten na enkele dagen revalidatie.

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..