20 dieren uit Frankrijk...

Sinds vandaag verblijven er 20 dieren uit Frankrijk in ons centrum. Vier medewerkers reden met twee bestelwagens en een trailer naar het zuiden van Frankrijk om er in een failliet dierenpark 20 dieren te redden.

De eigenaar van de dierentuin zit momenteel in de gevangenis op verdenking van illegale dierenhandel en gruwelijkheden tegenover dieren. Een arbeidsrechter heeft het faillissement van het park uitgesproken en vroeg de dierenorganisatie '30 Millions d'Amis' om een oplossing te helpen zoeken voor de aanwezige dieren. Zij lanceerden een noodoproep aan tal van opvangcentra en dierentuinen uit heel Europa.

Omdat samenwerking dé sleutel is tot het opvangen van zoveel mogelijk dieren die dringende hulp nodig hebben, trokken we naar Frankrijk om te kijken hoe en op welke manier we hulp konden bieden.

In de dierentuin bleek de toestand zeer ernstig te zijn, en uiteindelijk keerden we terug naar België met 3 zeldzame sneeuwluipaarden, 2 Europese lynxen, een enorme mannetjesleeuw, een tijgergenetkat, een blauwgele ara, een geelvoorhoofd- en blauwvoorhoofdamazonepapegaai, 3 Bennettwallaby's, 2 beermakaken, 2 bruine maki's en 2 tonkean-makaken.

Een halve dierentuin, maar dankzij onze nieuwbouw, die nog niet helemaal klaar is, maar toch al de mogelijkheid heeft heel wat dieren te huisvesten, kunnen we deze dieren helpen een een nieuwe, veel betere tijdelijke thuis. Het is nu aan ons om een goede, definitieve plaats te vinden waar deze dieren eindelijk in betere omstandigheden kunnen leven!


Album '20 dieren Frankrijk'

20 dieren uit Frankrijk...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..