223 exotische dieren vinden nieuwe thuis

30 mei 2012

223 exotische dieren vinden nieuwe thuis

Eind vorige week slaagden we erin 223 exotische dieren te verhuizen naar diverse dierentuinen in het Verenigd Koninkrijk.

Concreet ging het om 56 Johnson kameleons die enkele weken geleden in beslag werden genomen door de douane en dienst CITES op de luchthaven van Zaventem. De dieren verbleven hier in aangepaste terraria en samen met de overheid werd er druk gezocht naar geschikte dierentuinen. In het Verenigd Koninkrijk vonden we dierentuinen bereid de kameleons op te vangen.

Ook 152 Japanse nachtegalen, in beslag genomen door de Natuurinspectie van het ANB, werden met hetzelfde transport meegegeven. De dieren zullen, onder toezicht van de Europese stamboekhouder voor deze soort, ingezet worden bij kweekprogramma's in dierentuinen. De vogels zorgen voor een belangrijke aanbreng van nieuw genetisch materiaal binnen de Europese dierentuinen.

Ten slotte vonden ook 15 Pallaseekhoorns een nieuwe thuis in UK dierentuinen. Deze invasieve exoten worden in Nederland weggevangen uit de vrije natuur, worden in het Natuurhulpcentrum gestereliseerd en vervolgens zoeken wij een nieuwe thuis voor ze.

Het transport en de onderhandelingen met de dierentuinen gebeurde via de firma Specialist Wildlife Services, een organisatie gespecialiseerd in het herplaatsen van opvangdieren.

Sinds vorige week zijn we dus 223 dieren armer en daar zijn we niet rouwig om. De extra ruimte die vrijkomt zal snel opgevuld zijn want afgelopen weekend stroomden de nieuwe patiënten binnen en ook zij hebben nood aan goede huisvesting.

223 exotische dieren vinden nieuwe thuis


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!