23 landschildpadden naar Spanje...

1 augustus 2011

23 landschildpadden naar Spanje...

Vandaag mochten 23 landschildpadden en 2 baardagamen vertrekken naar warmere oorden...

Geregeld worden in het Natuurhulpcentrum landschildpadden binnengebracht. Meestal gaat het dan om Griekse of Moorse landschildpadden die ontsnapt of gedumpt zijn, ofwel om dieren waarvoor de eigenaars niet meer konden zorgen.

Voor deze dieren is het niet altijd gemakkelijk om een goede thuis te vinden. We waren dan ook erg blij toen we een tijd geleden te horen kregen dat al onze schildpadden mochten verhuizen naar een Spaans opvangcentrum.

Vrijlaten zal spijtig genoeg niet meer lukken, maar hoewel de dieren in dit opvangcentrum binnen omheinde terreinen zitten, hebben ze hier toch veel ruimte, de juiste omgeving én de juiste temperatuur.

Het was enkele maanden wachten totdat alle papieren om de dieren naar het buitenland over te brengen in orde waren, maar vorige week was het eindelijk zover en konden we het transport beginnen regelen.

Vanmorgen reden we dan met een bestelwagen met 23 schildpadden en 2 baardagamen naar Düsseldorf waar een truckchauffer, die ook medewerker van het Spaans opvangcentrum is, ons opwachtte. De dieren werden overgeladen, en als alles meezit, komen de dieren morgenavond aan in Spanje!

Alweer 25 dieren die een nieuwe thuis hebben gevonden, en ondertussen zijn we bezig alles in orde te maken voor het transport van kaketoes, enkele apen, sneeuwuilen,...

Een echt reisbureau voor dieren dus!

23 landschildpadden naar Spanje...


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!