24 verschillende nieuwe dieren!

4 juli 2014

24 verschillende nieuwe dieren!

Sinds eergisteravond hebben we maar liefst 24 verschillende soorten nieuwe dieren binnen uit Zuid-Frankrijk. In totaal gaat het om 125 dieren die dringend hulp nodig hadden aangezien er niet meer voor hen gezorgd werd en ze in slechte omstandigheden gehouden werden.

Maandagmiddag vertrokken 3 medewerkers naar Zuid-Frankrijk op vraag van onze vrienden van Fondation 30 Millions d'Amis. Doel van de trip was om een hele reeks dieren op te halen. Voor het eerst gebruikten we onze gloednieuwe bestelwagen. Deze auto is speciaal uitgerust voor dit soort transporten. We hebben ventilatoren en klimatisatie in de laadruimte en via een camera kunnen we zien wat de dieren in de laadruimte doen. Deze wagen kon aangekocht worden met steun van onze Franse collega's en dankzij een fikse korting die we kregen van Peugeot.

We wisten ongeveer welke dieren we ginder zouden aantreffen, maar er waren toch nog een aantal verrassingen... Sommige dieren bleken verdwenen en anderzijds zaten er dieren die we niet verwacht hadden. De inval gebeurde op woensdagmorgen. Samen met beambten van de diverse Franse overheden, met dierenartsen en onder begeleiding van een indrukwekkende politiemacht werd heel het park ontruimd.

Volgende dieren werden aan ons toevertrouwd: degoes, wasberen, boomkwartels, zilverfazanten, alexanderparkieten, roodvoorhoofd kakarikies, agapornissen, chinchilla's, wallaby's, een witnekkraanvogel, suikereekhoorns en nog een hele reeks andere dieren. In totaal namen we 125 dieren mee. Zodra de kooien leeg waren werden ze gelijk gesloopt. Hier zouden geen dieren meer verwaarloosd kunnen worden.

Ons voertuig en de trailer zat afgeladen vol, net als de voertuigen van de Franse collega's van Fondation Assistance aux Animaux die met 5 bestelwagens waren afgezakt om alle overige (huis)dieren op te halen.

Woensdagavond kwamen we met alle dieren gezond en wel aan in Opglabbeek. De dieren werden voorlopig in kooien geplaatst om 's anderendaags te inventariseren, te onderzoeken en te herplaatsen zodat de dieren eindelijk voldoende ruimte kregen.

Nu rest ons nog de zoektocht naar nieuwe verblijfplaatsen voor al deze nieuwe dieren... Voorlopig zoeken we nog geen opvang bij particulieren.

24 verschillende nieuwe dieren!


Wil je dit artikel delen?

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!