26 verwaarloosde dieren opgevangen...

30 juli 2020

26 verwaarloosde dieren opgevangen...

Gisteren ving het Natuurhulpcentrum 26 zwaar verwaarloosde dieren op die de politie van Tienen in beslag nam. Het ging daarbij voornamelijk om reptielen, spinnen en schorpioenen. Het merendeel van de dieren (14) werd dood in hun terrarium aangetroffen: sommige zelfs al in verregaande staat van ontbinding. 12 dieren hadden de gruwel overleefd, maar zijn in slechte toestand. Ze revalideren voorlopig in het Natuurhulpcentrum.

Enkele van de dieren die dood in hun terrarium lagen... 

Het was de wijkagent die tijdens een plaatsbezoek in de Tiense woning de dieren in erbarmelijke omstandigheden aantrof en op zijn beurt de dierenpolitie verwittigde. Die namen vervolgens contact op met het Natuurhulpcentrum om de dieren op te vangen en met Animal Rescue Service om de dieren op te halen.

De identificatie van de dieren was niet gemakkelijk. De eigenaar had in de loop der tijd immers heel wat vreemde spinnen en schorpioenen verzameld en wist zelf niet meer welke soorten hij allemaal had. Opvallend waren 2 dode tityus-schorpioenen die ook voor de mens giftig kunnen zijn. Verder bestond de collectie uit verschillende tarantula's, gekko's, skinken,  zowel water- als landschildpadden, een diadeemslang en een chinchilla. 

De dieren worden momenteel verzorgd, bijgevoederd en gehydrateerd zodat ze er snel bovenop komen. Ze blijven in het Natuurhulpcentrum totdat er een beslissing word genomen door de dienst Dierenwelzijn.

Twee dode schorpioenen: links een heterometrus en rechts een giftige tityus-schorpioen 


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!