28 nieuwe reptielen...

6 december 2016

28 nieuwe reptielen...

Gisteren vond er een grootschalige inbeslagname plaats in een reptielenzoo in Normandië (FR). Meer dan 60 reptielen, waarvan sommige extreem zeldzaam, werden daarbij in beslag genomen door de Franse autoriteiten.

Op vraag van de Franse overheid is het Natuurhulpcentrum bijstand gaan verlenen bij deze inbeslagname. Blijkbaar waren er tal van zeer zeldzame reptielen zonder de nodige papieren aanwezig in de zoo. Twee van onze medewerkers gingen ter plaatse om de reptielen te helpen vangen en een aantal daarvan naar Opglabbeek te transporteren. Van de indrukwekkende lijst reptielen bleken er uiteindelijk een aantal toch in orde te zijn.

Concreet werden er door ons centrum 2 madagascarboa's, 12 jamaica boa's, 2 esculaapslangen, 10 gilamonsters en 2 mexicaanse korsthagedissen opgevangen. De hagedissen en de esculaapslang konden via een partner van ons in de UK al snel een nieuwe thuis krijgen.

De twee soorten boa's werden meegenomen naar Opglabbeek. Het zijn zeldzame soorten die genieten van de hoogste bescherming volgens de CITES wetgeving. De slangen verblijven in ons centrum totdat er een nieuwe, geschikte thuis wordt gevonden...

28 nieuwe reptielen...


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!