29 reptielen uit Nederland

Gisteren kregen we een oproep van de Nederlands-Limburgse dierenpolitie. Bij een uit huiszetting werden tientallen reptielen aangetroffen. In eerste instantie vroeg men ons om 6 slangen op te vangen.

In de loop van de middag kwam echter de vraag om alle 29 reptielen uit het huis tijdelijk op te vangen. De Dierenambulance zou voor het transport tussen Geleen en Opglabbeek kunnen zorgen.

Omdat het met de inheemse dieren momenteel wat rustiger is, hadden we wel wat extra ruimte voor deze dieren. Hieronder een lijstje van de dieren die binnenkwamen:

Bloedpython - 1

Koningspython - 4

Baardagame - 2

Netpython - 1

Boa constrictor - 7

Tapijtpython - 5

Geelbuikwaterschildpad - 1

Wateragame - 2

Tijgerpython - 1

Helmbasilisk - 2

Groene leguaan - 2

Steppevaraan - 1

De grootste slang was een boa constrictor van ongeveer 2,5m, de andere slangen waren kleiner. Opvallend was echter dat het voornamelijk ging over wurgslangen die op termijn kunnen uitgroeien tot reuzeslangen. Een tijgerpython, boa constrictor, tapijtpython en zeker een netpython kunnen allemaal meerdere meters lang worden. De huisvesting van dergelijke slangen is niet vanzelfsprekend en bovendien kunnen deze reptielen gevaarlijk uit de hoek komen.

Alle slangen werden vandaag definitief geplaatst in een Nederlands opvangcentrum. De andere reptielen zullen voorlopig in het Natuurhulpcentrum onderdak krijgen.

Album '29 reptielen NL'

29 reptielen uit Nederland

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..