29 reptielen uit Nederland

16 december 2015

29 reptielen uit Nederland

Gisteren kregen we een oproep van de Nederlands-Limburgse dierenpolitie. Bij een uit huiszetting werden tientallen reptielen aangetroffen. In eerste instantie vroeg men ons om 6 slangen op te vangen.

In de loop van de middag kwam echter de vraag om alle 29 reptielen uit het huis tijdelijk op te vangen. De Dierenambulance zou voor het transport tussen Geleen en Opglabbeek kunnen zorgen.

Omdat het met de inheemse dieren momenteel wat rustiger is, hadden we wel wat extra ruimte voor deze dieren. Hieronder een lijstje van de dieren die binnenkwamen:

Bloedpython - 1

Koningspython - 4

Baardagame - 2

Netpython - 1

Boa constrictor - 7

Tapijtpython - 5

Geelbuikwaterschildpad - 1

Wateragame - 2

Tijgerpython - 1

Helmbasilisk - 2

Groene leguaan - 2

Steppevaraan - 1

De grootste slang was een boa constrictor van ongeveer 2,5m, de andere slangen waren kleiner. Opvallend was echter dat het voornamelijk ging over wurgslangen die op termijn kunnen uitgroeien tot reuzeslangen. Een tijgerpython, boa constrictor, tapijtpython en zeker een netpython kunnen allemaal meerdere meters lang worden. De huisvesting van dergelijke slangen is niet vanzelfsprekend en bovendien kunnen deze reptielen gevaarlijk uit de hoek komen.

Alle slangen werden vandaag definitief geplaatst in een Nederlands opvangcentrum. De andere reptielen zullen voorlopig in het Natuurhulpcentrum onderdak krijgen.

Album '29 reptielen NL'

29 reptielen uit Nederland


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!