3 bruine beren te gast...

Sinds gisteren verblijven er 3 bruine beren in het Natuurhulpcentrum. De dieren zijn afkomstig van een gepensioneerde dierentemmer die er niet meer voor kon zorgen.

Suzy, Carmen en Peggy zijn drie berinnen van ongeveer 25 jaar oud en 150kg zwaar. Ze hebben hun hele leven hard gewerkt in diverse circussen. Ze moesten daar allerlei kunstjes uitvoeren: op een bal lopen, in een treintje zitten, handenstand doen,...  De eigenaar, een Duitse dierentemmer op rust, sukkelde met zijn gezondheid en vreesde een langdurige opname in het ziekenhuis. Hij was bijgevolg dringend op zoek naar een goede oplossing voor zijn dieren. Hoewel de temmer zijn dieren ook voor veel geld kon verkopen aan een opkoper (die de dieren zou doden), koos hij voor een diervriendelijkere oplossing.

Via Belgische vrienden waar hij met zijn dieren verbleef kwam hij in contact met het Natuurhulpcentrum. Twee medewerkers gingen ter plaatse kijken om de situatie in te schatten en afspraken te maken. Enkele dagen later werd de eerste beer ingeladen in onze transportkooi. Berin Peggy, de tamste van de drie, kon zonder verdoving worden ingeladen. De volgende dag werden ook Suzy en Carmen, die in de circustrailer ook al samen zaten, onder verdoving naar Opglabbeek gebracht.

De dieren waren niet verwaarloosd maar werden natuurlijk gehuisvest in een erg kleine trailer. Momenteel verblijven Peggy, Suzy en Carmen in onze ruime kooien. Hier kunnen ze naar hartelust genieten van kleine dingen die hun soortgenoten in de natuur als vanzelfsprekend beschouwen: graven, in de boom klimmen, achter elkaar vangen, een bad nemen,...

Aangezien de eigenaar het beste voorhad met zijn dieren heeft hij vrijwillig afstandspapieren getekend. Daarom kunnen we nu onmiddellijk op zoek gaan naar een nieuwe thuis voor onze drie dames...

Album 'Drie beren op bezoek'

3 bruine beren te gast...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..