3 dassen in het Natuurhulpcentrum...

Dassen zijn vrij zeldzame dieren. We krijgen ze dan ook niet zo vaak binnen. Toch verblijven er momenteel drie dassen in het Natuurhulpcentrum.

Een van deze dassen is een jong dier. Het is afkomstig uit Wallonië en zal nog een hele tijd bij ons moeten blijven, tot hij groot genoeg is om zelfstandig te overleven in de vrije natuur.

De 2 andere dassen zijn gevonden in Nederland. Dit zijn volwassen dieren die beide bijtwonden vertonen. Ze krijgen voor een korte periode antibiotica toegediend wegens die bijtwonden. Een van de twee heeft diarree en krijgt daarom vocht bij en hij volgt een speciaal dieet. Hij is nu aan de beterhand.

Een van de dassen is al zodanig hersteld dat hij morgen vrijgelaten kan worden. Dit zal gebeuren in samenwerking met de (Nederlandse) Stichting Das en Boom, zij zoeken een nieuwe locatie voor hem. Hij zal immers niet losgelaten worden waar hij gevonden is, vermits er daar een drukke weg in de buurt liep en dat is niet zo goed voor dassen.
 

3 dassen in het Natuurhulpcentrum...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..