3 in beslag genomen leeuwenwelpen in het Natuurhulpcentrum...

30 november 2007

3 in beslag genomen leeuwenwelpen in het Natuurhulpcentrum...

Vanmorgen werden er in een circus te Lebbeke 3 leeuwenwelpen in beslag genomen. De jonge leeuwen zaten samen met 3 tijgerwelpen in een veel te kleine kooi.

De federale overheidsdienst Dierenwelzijn en de federale politie dienst Leefmilieu besloten de 3 leeuwen in beslag te nemen. De directeur van het circus deed, onder druk van de inspecteurs, afstand van de dieren.

Twee leeuwenwelpen zijn broers (Simba & Goliath) die in mei dit jaar zijn geboren. Het andere welpje, ook een mannetje, is vermoedelijk enkele maanden jonger. De huisvesting van de dieren voldeed niet aan de wettelijke normen voor circussen.

Het Natuurhulpcentrum is nu eigenaar van de dieren en zal nu op zoek gaan naar een nieuwe thuis voor de leeuwen. Dit zal niet zo gemakkelijk zijn aangezien de dierentuinen enkel 'stamboekleeuwen' aannemen. Mannelijke leeuwen zijn bovendien niet erg geliefd in de meeste zoos.

Op het Natuurhulpcentrum verblijven de welpen voorlopig in onze verwarmde CITES-kooien, maar na verloop van tijd zullen ze in een buitenkooi gehuisvest worden...
 

3 in beslag genomen leeuwenwelpen in het Natuurhulpcentrum...


Wil je dit artikel delen?

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!