3 rhesusapen opgevangen...

Vandaag moesten we naar Oosterzele om 3 verwaarloosde rhesusapen op te halen.

Een mevrouw uit Oosterzele nam vanmorgen contact met ons op. Ze lag in een vechtscheiding met haar man die normaal gezien morgen zijn drie apen, een moederrhesusaap die ze al 5 jaar hadden met haar 2 jongen, kwam halen.

Omdat de vrouw vreesde dat haar man niet goed voor de dieren ging zorgen, én omdat de dieren eigenlijk illegaal waren, vroeg ze ons om de dieren op te vangen.

Voor alle zekerheid contacteerden we eerst de Federale Politie Cel Leefmilieu. Zij gingen een kijkje nemen, en bevestigden even later dat we de dieren konden gaan ophalen.

Na anderhalf uur rijden troffen we de dieren in een kleine, smerige kooi aan. We moesten ons door een minideurtje murwen om de sukkelaars te kunnen vangen.

In het Natuurhulpcentrum werden de rhesusapen in onze quarantaine geplaatst. Morgen komt de dierenarts om bloed te trekken. Dit bloed wordt onderzocht op mogelijke voor mens gevaarlijke ziektes. Indien dit allemaal in orde blijkt te zijn, mogen ze genieten van het zonnetje in één van onze grote buitenkooien.

3 rhesusapen opgevangen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..