3 sperwers uit drankenhal gevangen

Gisteren kregen we een melding van drankenhal Domen uit Bree. Daar vlogen 3 roofvogeltjes in het magazijn.

Eerder deze week was er al een roofvogeltje in hun magazijn terecht gekomen, maar dat kon door de werknemers zelf gevangen en vrijgelaten worden. Deze keer echter ging het om drie roofvogels die schichtig heen en weer vlogen.

Pogingen om de vogels naar buiten te loodsen door het licht in het magazijn te doven en de poorten open te zetten mislukten. Daarom gingen drie medewerkers ter plaatse om de vogels te vangen. Gewoonlijk wordt hier een mistnet voor gebruikt, maar in dit geval konden twee medewerkers op een verdieping gaan staan met hun schepnetten in de aanslag.

Na wat heen en weer geloop konden de drie roofvogels, die sperwers bleken te zijn, gestrikt worden in onze netten. Het is de eerste keer in onze geschiedenis dat we drie sperwers tegelijk uit een hal moeten vangen. Het bleken allemaal jonge vogels te zijn die in een naburig bosje zijn opgegroeid.

De vogels werden door de medewerkers van de drankenhal terug vrijgelaten. Hopelijk hebben ze hun lesje geleerd en blijven ze uit de buurt van fabriekshallen en magazijnen...

3 sperwers uit drankenhal gevangen

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..