4 leeuwen naar Schotland!

Over enkele dagen mogen onze vier mega-leeuwen vertrekken naar de Five Sisters Zoo in Schotland!

Het lijkt hier in het Natuurhulpcentrum soms een reisbureau. Meer en meer worden we gevraagd om verwaarloosde, in beslag genomen of exotische dieren op te halen in het buitenland. Zo staan er de volgende weken transporten naar Kroatië, Engeland, Spanje, Frankrijk en Nederland op het programma. Gelukkig moeten we niet alleen dieren ophalen, maar kunnen we rekenen op buitenlandse hulp om dieren te herplaatsen. Dit jaar gingen er zo al dieren naar Frankrijk, Duitsland, Zuid-Afrika, Engeland, ...

Het volgende transport is misschien wel het spectaculairste van dit jaar. Al enkele maanden zijn we achter de schermen bezig om de papierwinkel voor het transport van onze 4 enorme mannetjesleeuwen, die begin dit jaar in een Luiks circus in beslag werden genomen, in orde te krijgen (hier vind je hun verhaal). Voor ons bleef het beperkt tot die papierwinkel, maar in Schotland is de Five Sisters Zoo al lange tijd in de weer met de bouw van een fantastisch nieuw leeuwenverblijf. We waren al grote fan van deze dierentuin toen we enkele jaren geleden onze bruine beren naar daar konden brengen, en ook dit jaar zijn ze erin geslaagd een geweldig verblijf te creeëren voor opvangdieren: een terrein van een hectare, met bos, waterval, open stukken, struikgewas,... vormt vanaf volgende week de nieuwe thuis voor onze 4 leeuwen.

De transporteerkisten staan al klaar. Eén transporteerkist gaat in onze grote transportwagen, de Five Sisters Zoo komt naar ons om ook een leeuw te transporteren, en Specialist Wildlife Services, een organisatie die dergelijke transporten regelt, heeft plaats voor 2 leeuwen. Deze karavaan doorkruist binnenkort België en Engeland, met een nieuwe leeuwenthuis als eindbestemming!

Album 'Vertrek 4 leeuwen naar Schotland...'

Bouw van een nieuw leeuwenverblijf in de Five Sisters Zoo (Schotland) voor onze 4 leeuwen!

4 leeuwen naar Schotland!

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..