4 luipaardgekko's gedumpt...

4 luipaardgekko's werden deze week achtergelaten op een stoep in Peer. Momenteel verblijven ze in het Natuurhulpcentrum.

Deze week werden we 's nachts opgeroepen door de politie van Peer. Op de stoep werd een achtergelaten terrarium gevonden met 4 luipaardgekko's!

De dieren waren helemaal onderkoeld en hadden dringend de voor hen belangrijke warmte nodig. Onze medewerkers gingen de dieren ophalen en installeerden in onze intensive care direct enkele warmtelampen zodat de reptielen terug wat konden opwarmen.

Luipaardgekko's worden, net als bijvoorbeeld baardagamen of rattenslangen, verkocht als "de reptielen voor beginners". Hierdoor kopen veel mensen deze dieren in een impuls en wordt de indruk gewekt dat ze makkelijk te verzorgen zijn, terwijl ook zij toch een aangepaste temperatuur, vochtigheid en voeding nodig hebben.

Veel mensen raken de dieren na een tijd dan ook beu, met alle gevolgen vandien.

Deze vier luipaardgekko's belandden op straat, maar gelukkig werden ze op tijd gevonden. Op dit moment zoeken we naar een nieuwe thuis voor deze kleine reptielen.

4 luipaardgekko

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..