40 dieren vrijgelaten

Vanmiddag liet het Natuurhulpcentrum maar liefst 40 gerevalideerde dieren terug vrij. Dat gebeurde in diverse natuurgebieden.

Concreet kregen volgende dieren de vrijheid: 4 buizerds, 1 sperwer, 23 houtduiven, 8 Turkse tortels en 4 wilde konijnen. De duiven en de konijnen waren jonge dieren die met veel liefde werden grootgebracht op het Natuurhulpcentrum. De tijd was rijp om ze vrij te laten, vooral nu de akkers geoogst worden kunnen de duiven genieten van de oogstrestjes. Voor de konijntjes zijn er nog allerhande grassen en kruiden te vinden in de natuur.

De buizerds en de sperwer werden met diverse kwetsuren binnengebracht. Ze revalideerden lange tijd in ons opvangcentrum en leerden opnieuw vliegen in onze grote vliegkooien. Ook roofvogels worden bij voorkeur in september vrijgelaten. Er komen immers ook heel wat knaagdieren af op de oogstresten. Op die manier kunnen de roofvogels wat opvetten voor de komende winter.

Het vrijlaten van dieren is de kroon op het harde werk van afgelopen maanden. Daarom namen we enkele vrijwilligers mee om de dieren vrij te laten. Ze vonden het een bijzondere gebeurtenis die voor herhaling vatbaar was...

Album 'Vrijlatingen 29 sept 2012'

40 dieren vrijgelaten

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..