58 waterschildpadden uit Zaventem

Gisteren werden er op de luchthaven van Zaventem 58 waterschildpadden onderschept.

De dieren waren afkomstig uit Amerika en op doorreis naar Afrika. Ze werden vervoerd in een kartonnen doos met de afmetingen van een pizzadoos. In de doos zaten luchtgaten die zo groot waren dat er gemakkelijk een schildpadje uit kon ontsnappen.

Omdat de schildpadden op een dergelijke dieronwaardige manier werden vervoerd werd de zending tegengehouden.

Voorlopig verblijven de schildpadjes in een verwarmd terrarium met watergedeelte. Het gaat om geelwang-, roodwang- en zaagrugschildpadden. Deze diertjes worden gekweekt in 'turtlefarms' en verkocht over de hele wereld. Waterschildpadden blijven echter niet klein, ze vragen heel wat onderhoud en beginnen in een woonkamer al snel te stinken. Bovendien krijg je van een schildpad geen affectie en kan je er ook niet mee spelen. Waterschildpadden zijn daarom absoluut géén goede huisdieren, roodwangschildpadden zijn sowieso al verboden in België! Koop deze dieren dan ook nooit!

58 waterschildpadden uit Zaventem

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..