6 piepjonge torenvalken...

21 juni 2012

6 piepjonge torenvalken...

Vandaag werden er 6 piepjonge torenvalken binnengebracht. Het nest van de valken werd nauwlettend opgevolgd door leden van de Nederlandse roofvogelwerkgroep.

Die hadden het torenvalkvrouwtje dood teruggevonden en zagen gelukkig nog wel dat het mannetje prooien naar het nest bracht. Bij torenvalken brengt het mannetje tijdens de broedfase en wanneer de jongen nog heel klein zijn voedsel naar het vrouwtje en de jongen. Het vrouwtje scheurt de prooien vervolgens aan stukken om aan haar jongen te geven.

Toen de Nederlandse vogelbeschermers echter in het nest gingen kijken vonden ze een hele berg prooien, maar die werden door het mannetje blijkbaar niet in stukken gescheurd. De jonge valkjes zaten dus tussen de prooien maar konden het vlees niet eten. Gezien de grootte van het legsel en de onervarenheid van het mannetje werd besloten de jongen naar het Natuurhulpcentrum over te brengen.

Op onze intensivecareafdeling worden de kleintjes nu met stukjes muis verwend en zullen ze na enkele weken in een buitenkooi leren vliegen. In een later stadium krijgen de jonge valken ook levende prooien in hun kooi. Als ze erin slagen om succesvol te jagen worden ze in het najaar vrijgelaten.

6 piepjonge torenvalken...


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!