6 wasberen opgevangen...

Gisteren werden er 6 nieuwe patiënten binnengebracht in het Natuurhulpcentrum.

We hadden een poosje geleden al contact met mensen die een probleem hadden met hun zes 'huisdieren'. Eén van de diertjes was ontsnapt en zo kwam aan het licht dat de eigenaars niet over de nodige documenten beschikte voor het houden van wasberen.
Wasberen staan immers niet op de positieflijst, een lijst van dieren die als huisdier mogen bijgehouden worden in België. Het gerecht besliste dat de dieren weg moesten dus gingen de mensen op zoek naar een geschikte oplossing.

Die oplossing liet op zich wachten, de eigenaars werden wanhopig en héél even hing de diertjes zelfs euthanasie boven het hoofd. Gelukkig verwees de dierenarts, met wie ze contact opnamen, deze mensen door naar ons centrum. Wij gingen akkoord met de opvang van de beertjes in onze strijd tegen het houden van exotische 'huisdieren'.
Wij zullen nu een geschikte oplossing zoeken voor deze dieren.

We vallen weer in herhaling maar... Wasberen zijn absoluut geen huisdieren! Net zoals alle exoten. Deze dieren zorgen immers steevast voor problemen en vroeg of laat zijn deze dieren daar de dupe van en moeten ze weer weg.

Dagelijks worden we geconfronteerd met ontsnapte lama's, ontsnapte slangen, apen die geen thuis meer hebben, spinnen die plots niet meer zo leuk zijn, prairiehondjes die hun baasjes lieten zien dat ze ook tanden hebben, enz...
Allemaal dieren die het slachtoffer werden van de 'dierenliefde' van hun baasje... Denk eerst eens na voor je zo'n aankoop doet!

6 wasberen opgevangen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..