7 everzwijnen gevangen...

Vanmorgen slaagden onze medewerkers erin 7 everzwijnen te vangen in Lommel. De dieren zorgden al enkele dagen voor penibele situaties in een drukke woonwijk.

Al enkele dagen zorgt een groep halftamme everzwijnen voor omgewoelde tuinen en gevaarlijke verkeerssituaties in een drukke woonwijk in Lommel. De dieren zijn er vermoedelijk verzeild geraakt nadat er een grote klopjacht op everzwijnen werd georganiseerd in de buurt.

Vanmorgen zag een buurtbewoner een groep van 7 everzwijnen over straat lopen. De dieren liepen zich vast op een braakliggend terrein en de politie kwam ter plaatse. Die slaagden er, samen met de gemeentelijke diensten, in het terrein met hekken af te sluiten.

Een jager die enkele dagen eerder al een een everzwijn van de groep had neergeschoten, zag het niet zitten om deze 7 exemplaren onder schot te nemen. Het Natuurhulpcentrum werd om hulp gevraagd en kwam met 6 medewerkers ter plaatse. Het terrein werd met netten hermetisch afgesloten en onze medewerkers slaagden er met grote schepnetten in de 7 dieren te strikken.

Voorlopig verblijven de dieren in het Natuurhulpcentrum zodat er in alle rust naar een gepaste oplossing gezocht kan worden.

7 everzwijnen gevangen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..