7 laboratorium-apen opgevangen...

30 juni 2012

7 laboratorium-apen opgevangen...

Donderdagavond werden 7 rhesusapen opgevangen door het Natuurhulpcentrum. De dieren verbleven jarenlang in een laboratorium.

Onze 26 wasberen en 7 neusberen die een tijd geleden in beslag werden genomen zijn nog maar net uit de quarantaine, of ze zit alweer vol.

Donderdagavonden brachten onze Franse vrienden van "Fondation 30 millions d'amis" in samenwerking met de organisatie GRAAL uit Frankrijk, maar liefst 7 rhesusapen naar het Natuurhulpcentrum. Taboul (°1989), Wilow (°1988), Dingo (°1985), Flathead (°1990), Rambo Jr. (°1992), Yabon (°1983)  en Hanard (°1993) verbleven heel hun leven in een kooi van amper 1m breed, 1m lang en 1.10m hoog in een Frans laboratorium waar ze allerhande testen moesten ondergaan. De dieren hebben een herkenningsnummer getatoeëerd in het gezicht en zijn eigenlijk veel te dik door het gebrek aan bewegingsruimte.

Gelukkig sloot het labo onlangs zijn deuren, maar de dieren moesten wel een nieuwe thuis vinden. Lukte dit niet, dan moesten alle apen geëuthanaseerd worden. Gelukkig hadden wij net terug plaats in onze quarantaine, dus konden we alle dieren opvangen.

Deze soort, van nature voorkomend in Azië, wordt vaak gebruikt als laboratorium-aap. Hun naam, rhesusaap, komt trouwens van de “rhesusfactor” , één van de elementen van bloedgroepen die bij deze apensoort is ontdekt.

Wanneer de dieren helemaal gescreend zijn op mogelijke ziektes én gezond verklaard zijn, mogen ze naar de buitenkooien. Hoewel alle dieren volwassen, agressieve mannetjes zijn, willen we toch proberen om sommige dieren samen te zetten. Makkelijker voor ons, maar vooral veel leuker voor de dieren na een lang en eenzaam leven van enge testen in kleine kooien...

7 laboratorium-apen opgevangen...


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!