7 nieuwe slangen

Vanmiddag werden er 7 wurgslangen binnengebracht. De eigenaar kon de dieren niet meer verzorgen.

Het gaat om 5 tapijtpythons, 1 rode rattenslang en 1 koningsslang. De dieren zouden besmet zijn met mijten. Dat was één van de hoofdredenen dat de eigenaar afstand deed van zijn dieren. Hij was tot de conclusie gekomen dat hij te veel slangen hield om ze op een goede manier te kunnen verzorgen. Toen er ook nog eens een plaag van mijten uitbrak en hij geen plaats had om zijn dieren in quarantaine te plaatsen, besloot hij een goede oplossing te zoeken voor zijn dieren.

In plaats van zijn slangen te koop aan te bieden of via internet een nieuwe eigenaar te zoeken wilde hij ze liever naar een opgvangcentrum brengen. Op die manier was hij er zeker van dat zijn dieren uiteindelijk op een goede plek terecht zouden komen.

De slangen verblijven momenteel op onze intensivecareafdeling die dienst doet als quarantaine. Vandaag werd er al een eerste anti-mijten behandeling gestart. Na de behandeling worden de dieren afgespoeld met lauw water. De dieren zullen ongeveer 14 dagen in quarantaine blijven. Dan verhuizen ze naar onze terrariumafdeling.

7 nieuwe slangen

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..