74 Zangvogels in beslag genomen...

Vandaag namen natuurinspecteurs van het Agentschap Natuur & Bos 74 zangvogels in beslag in Vlaams-Brabant.

Bij een vogelhouder uit Vlaams-Brabant werden maar liefst 74 illegale zangvogels aangetroffen. Het ging vooral over barmsijzen, maar ook groenlingen, vinken, kepen, putters, sijzen en appelvinken werden in beslag genomen.

Door het prangende tekort aan voedsel in Noord-Europa doen veel zangvogels als barmsijzen, kruisbekken en appelvinken onze contreien aan om de winter door te brengen. Voor veel vogelkijkers is dit goed nieuws want de kans om deze mooie vogels bij ons waar te nemen is momenteel erg groot.

Helaas is deze 'influx' ook goed nieuws voor vogelvangers, die de zeldzame zangvogels maar al te graag in hun netten willen strikken...

De in beslag genomen vogels zullen zo spoedig mogelijk worden vrijgelaten, maar dat is afhankelijk van de conditie van de vogels en de weersvoorspellingen...

74 Zangvogels in beslag genomen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..