8 Richardson grondeekhoorns in beslag genomen...

Vanmiddag werden er door de Federale Gerechtelijke Politie dienst Leefmilieu 8 Richardson grondeekhoorns in beslag genomen bij een dierenwinkel in West-Vlaanderen.

De grondeekhoorns mogen volgens de 'Zoogdierenpositieflijst' al sinds 2002 niet meer verkocht of gehouden worden. De grondeekhoorns komen oorspronkelijk uit Noord-Amerika waar ze voor de nodige overlast zorgen.

De diertjes lijken erg op een kleine zwartstaartprairiehond en worden dan ook verkocht als het ideale huisdier: een 'dwergprairiehond'. Dergelijke dieren zijn echter absoluut géén goede huisdieren. In het wild leven ze in grote familiegroepen onder de grond. Bovendien kunnen ze erg hard bijten met hun scherpe knaagtanden.

Het Natuurhulpcentrum wacht nu op uitspraak van het gerecht vooraleer op zoek te gaan naar een dierenpark of ander opvangcentrum voor de dieren.

8 Richardson grondeekhoorns in beslag genomen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..