9 capucijnen op reis...

Deze week mochten maar liefst 9 capucijnapen vertrekken naar het Wales Ape and Monkey Sanctuary!

Trouwe lezers van onze website hebben al gemerkt dat we heel geregeld nieuwe apen moeten opvangen. Vaak werden de dieren agressief, of werden ze door de overheid in beslag genomen.

Eindelijk mochten er deze week weer een aantal apen vertrekken. Het Wales Ape and Monkey Sanctuary kwam maar liefst 9 capucijnapen ophalen! De dieren waren verdeeld in twee groepen.

De eerste groep bestond uit Lola, Lustucru, Chacha, Louise en Sloeber. Sloeber werd in een veel te kleine kooi gehouden en begon erg agressief te worden. De andere vier kwamen van een laboratorium uit Namen, waar ze getraind werden om mensen met een lichamelijke handicap te helpen. De training was echter verschrikkelijk duur, en bovendien werden sommige apen soms agressief waardoor het project werd stopgezet. Na een verblijf van nog 10 jaar in het laboratorium moesten de apen echt weg, en werden ze door ons opgevangen.

De tweede groep bestond Stanny, Popey, Bertje en Pico. Deze dieren werden allemaal apart binnengebracht. Ze werden vaak in erbarmelijke omstandigheden gehouden.

Deze capucijnen zijn niet de eerste dieren van ons die door het Wales Ape and Monkey Sanctuary werden opgevangen. Ook Nakima, de chimpansee die een tijd in het Natuurhulpcentrum verbleef, ging naar daar, en heeft omwille van haar karakter de bijnaam "The Belgian Bitch" gekregen. Verder gingen nog 2 kuifmangabeys en een Japanse makaak naar Wales.

Op een week tijd mochten we dus onze leeuw Brutus en 9 capucijnapen een prachtige nieuwe definitieve thuis geven!

Kijk hieronder naar een filmpje van het vertrek van de capucijnen...

Klik hier om lid te worden van de Facebookgroep van het Natuurhulpcentrum...

9 capucijnen op reis...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..