9 nieuwe Java-apen

Afgelopen week zijn er 9 Java-apen toegekomen uit Frankrijk! Samen met onze Franse collega's van 30 Millions d'Amis en Code Animal gingen we de apen ophalen in het Parc de la Pépinière in het centrum van Nancy. Onder druk van de overheid én de plaatselijke dierenwelzijnsorganisaties moesten de apen verhuizen. Het park, oorspronkelijk een boomkwekerij met een kinderboerderij, moest zich terug concentreren op tamme dieren en voor de exotische bewoners een beter onderkomen zorgen.  De apen, oorspronkelijk afkomstig uit Zuidoost Azië, waren al ettelijke jaren ter plaatse. Vrouwtje Kiara is met haar 25 jaar het oudste dier, Abel is dan weer de jongste. Hij werd in april 2010 geboren.

Toen het transport toekwam, werd elk dier grondig nagekeken door onze dierenarts Matty. Apen doorlopen bij binnenkomst ons meest strenge protocol en de dieren werden dan ook meteen in onze quarantaine geplaatst. Daar werden ze ontwormd, ingeënt, kregen ze een TBC-test en werd een bloedstaal genomen voor verder onderzoek. De volgende drie maanden zullen de dieren in quarantaine blijven. Nadien mogen ze naar onze grotere apenverblijven verhuizen en ondertussen gaan wij op zoek naar een nieuwe, definitieve thuis voor hen.

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..