9 nieuwe terraria...

Onze technici zijn de laatste hand aan het leggen aan 9 nieuwe terraria...

Vorig jaar vingen we meer dan 300 reptielen op in het Natuurhulpcentrum, waaronder 70 slangen, enkele groene leguanen, gekko's,... Vaak worden er een groot aantal dieren in beslag genomen. Zo moesten we in juli meer dan 30 slangen en baardagamen ineens opvangen bij een grote inbeslagname in Beringen, en zitten er nog reptielen in het Natuurhulpcentrum van inbeslagnames van vorige jaren.

Deze dieren moeten in het Natuurhulpcentrum blijven tot de rechter een uitspraak doet, en dit kan soms erg lang duren. Daarom kwamen we de laatste tijd wat plaats tekort om alle reptielen een geschikt terrarium te bieden, en was het telkens puzzelen om alle dieren geplaatst te krijgen.

De bouw van nieuwe terraria drong zich op, en momenteel zijn onze technici de laatste hand aan het leggen aan 3 units met telkens 3 terraria. Elk van de 9 terrarium is voorzien van aansluitingen voor verwarming en speciale verlichting, zodat de dieren bij ons (tijdelijk) in de juiste omstandigheden kunnen verblijven.

9 nieuwe terraria...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..