Albanese weesbeertjes aangekomen!

Eindelijk, onze jonge Albanese beertjes zijn veilig en wel toegekomen in het Natuurhulpcentrum! Na een rit van bijna 4 dagen, arriveerde de transporteur vanmorgen met de kostbare lading.
Hoewel de beertjes nog wat schuw zijn, zijn ze ondertussen al beginnen eten. De volgende 4 weken blijven de dieren in quarantaine, waar er een volledige check-up gedaan zal worden. Na die quarantaineperiode mogen ze verhuizen naar een groter verblijf. Voor ons start nu de zoektocht naar een nieuwe en definitieve thuis waar de dieren voor de rest van hun leven kunnen blijven.

Dit transport heeft enkel kunnen plaatsvinden dankzij de hulp en steun van heel wat organisaties, instanties en donateurs. Daarom een dikke merci aan Bears in Mind en het Albanian Wildlife Rescue Team voor de redding en opvang ter plaatse, Leonardo Transport voor het uitvoeren van het lange en ingewikkelde transport, de CITES-dienst voor de hulp en ondersteuning van de in- en uitvoervergunningen, het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) en last but zeker en vast not least, jullie, onze leden en sympathisanten die dankzij hun kleine en grote financiële steun deze rescue mogelijk maakten!
Een dikke merci, vanwege het hele Natuurhulpcentrum-team, én van onze 2 beertjes!

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..