Vogels zenderen

Gerevalideerde vogels volgen via GPS

laatste updates

1 december 2019: Lepelaar aangekomen in wintergebied

Vanuit het zomerverblijf, een rivierdelta in Bremerhaven (DE), kregen we begin oktober plotseling nieuwe GPS punten binnen. De lepelaar was 'on the move' en trok in een razend tempo langs de kust van Zeeland, België en Normandië. Op enkele dagen tijd had de vogel 1.400 km afgelegd. De trip eindigt in een mooi moerasgebied in de buurt van Bordeaux (FR). Daar verblijft de vogel ondertussen al enkele maanden en we vermoeden dat de lepelaar hier de hele winter zal verblijven. Ongetwijfeld heeft onze vogel deze trek naar het zuiden samen met soortgenoten aangevat. In het betreffende natuurgebied in Bordeaux overwinteren jaarlijks vele tientallen lepelaars. En dat is natuurlijk geruststellend nieuws voor ons als verzorgers.

Benieuwd waar hij in het voorjaar naartoe gaat...

 

28 december 2019: Kiekendief Brunhilde overwintert opnieuw in Mali

Begin september krijgt Brunhilde weer de 'migratiekriebels' en vertrekt ze in haar broedgebied in Slowakije. Ze neemt opnieuw de Adriatic Flyway via Kroatië, Italië, Sardinië, Tunesië, Algerije en als eindbestemming Mali. Daar verblijft ze opnieuw in de omgeving van haar overwinteringsgebied van 2018, in de buurt van het dorp Ténenkou...  

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..