Aalscholver gered van verdrinkingsdood...

Vanmiddag kreeg het Natuurhulpcentrum een oproep uit Hengelhoef. Op een van de vele vijvers daar hing een Aalscholver vast in een stuk visdraad.

De vogel zou verdrinken als er niet snel hulp kwam opdagen. Enkele medewerkers werden opgetrommeld en naar de drenkeling gestuurd.

Onder normale omstandigheden kunnen Aalscholvers erg goed onder water zwemmen, maar dit exemplaar dreigde toch te verdrinken. De vogel probeerde zich wanhopig los te wrikken uit de visdraad en verzwakte daardoor enorm.

Toen onze medewerkers ter plekke aankwamen kon het dier zich amper boven water houden. Gelukkig hadden we een kajak meegebracht en kon de drenkeling snel gered worden.

Terug in Opglabbeek kon de visdraad verwijderd worden. De vogel bekomt momenteel van zijn avontuur onder een warmtelamp op de spoedafdeling...
 

Aalscholver gered van verdrinkingsdood...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..