Aangereden everzwijn in Genk...

5 maart 2018

Aangereden everzwijn in Genk...

Vorige week moesten we uitrukken voor een aangereden everzwijn in de Winterbeeklaan te Genk.

Omdat het om een vrij groot zwijn zou gaan, gingen we met vier medewerkers ter plaatse. Het dier had zich, na het ongeval, verscholen in een naburig bedrijventerrein. Na enig zoekwerk vonden onze medewerkers het dier. Het had zich verstopt op een heuvel en stormde bij ontdekking naar beneden. Aangereden everzwijnen kunnen gevaarlijk zijn, dus moesten we met de grootste voorzichtigheid te werk gaan.

Het zwijn verschool zich tussen de bramen en was daardoor moeilijk te strikken in onze netten. Uiteindelijk lukte het ons om het dier te vangen en voor verzorging over te brengen naar het Natuurhulpcentrum. Na een eerste onderzoek konden er geen breuken worden vastgesteld, maar onze dierenverzorgers vreesden wel inwendige bloedingen door de aanrijding. Het dier werd rustig in een binnenkooi gehuisvest, maar overleed enkele uren later.

De laatste tijd krijgen we meer en meer oproepen voor aangereden everzwijnen. Zo kregen we in 4 weken tijd maar liefst 4 aangereden exemlaren binnen, waarvan 2 jongen. Daarvan heeft slechts 1 exemplaar de onzachte aanraking met een wagen overleefd. Dat dier verblijft nog steeds voor verzorging bij ons.

Aangereden everzwijn in Genk...


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!