Aangereden wolf...

Vanmorgen werd een dode, aangereden wolf opgehaald in Opoeteren. De hulpdiensten hadden een melding binnengekregen van een dood dier dat op een wolf leek.

Gisteren waren er al meldingen van doodgebeten schapen in Bree en Rotem. De vermoedelijke dader werd vanmorgen het slachtoffer van het verkeer. Er gingen al langer geruchten over één of meerdere wolven, naast Naya, die zich ophouden in Limburg. Dat wordt nu dus bevestigd.

Wolvenexperts zijn formeel: het verkeersslachtoffer is wel degelijk een wolf. Het kadaver zal nu door het INBO worden onderzocht. Het zou hier om de eerste aangereden wolf in België gaan. In Nederland werden al meerdere wolven slachtoffer van het verkeer.

De aanwezigheid van wolven in Limburg, is echter geen reden tot paniek. Wolven zijn uiterst schuwe dieren die niet gevaarlijk zijn voor mensen...

Aangereden wolf...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..