Albino egel opgevangen...

Het centrum heeft er sinds kort een nieuwe speciale gast bij. Het is de eerste maal in de geschiedenis van het Natuurhulpcentrum dat we een échte albino egel opvangen.

Dit opvallende diertje werd in Lanaken gevonden en bleek erg verzwakt te zijn. Tot overmaat van ramp bleek het onfortuinlijke egeltje ook nog eens aangetast te zijn met wormen. Met behulp van ontworming, krachtvoer en een antibioticakuur zal het beestje snel weer op krachten komen, zodat we het vlug weer kunnen vrijlaten.

Albino's zijn zeldzame verschijningen in de natuur en zijn gewoonlijk niet echt in het voordeel in de harde overlevingsstrijd, waar veel afhankelijk is van een goede camouflage. Ze zijn namelijk té opvallend voor roofdieren en hebben dus een groter risico om opgegeten te worden. Deze egel kon zich blijkbaar prima redden en mag binnenkort weer van zijn vrijheid proeven. Je kan een échte albino trouwens herkennen aan hun rode ogen. Dit komt door een gebrek aan pigment oftewel kleurstof in hun lichaam.

We vingen eerder al een albino merel op en ook hij werd terug vrijgelaten in het wild.
 

Albino egel opgevangen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..