Alternatief voor vuurwerk...

3 januari 2014

Alternatief voor vuurwerk...

Vanmorgen ontvingen we een heel leuk mailtje. Leuk omdat iemand ons wilde steunen maar misschien nog leuker was het initiatief dat erachter zat.

De 13-jarige Nicky uit Bocholt had met haar familie besloten om het geld dat ze normaal aan vuurwerk zouden uitgeven, dit jaar aan een goed doel te schenken.

Vuurwerk kan heel mooi zijn, maar ook heel veel (dieren)leed veroorzaken. De kranten staan vol van ongevallen met vuurwerk of zelfs mensen die er kwaadwillig dieren mee proberen te verwonden. Ook op het Natuurhulpcentrum is het iets om rekening mee te houden. Elk jaar wordt er met een aantal medewerkers oudejaarsavond gevierd op het Natuurhulpcentrum. Op die manier kunnen we, tegen dat het vuurwerk losbarst, de dieren wat kalmeren of in een binnenkooi laten overnachten.

Nicky kwam vanmiddag haar steun persoonlijk langsbrengen. Indien iedereen het voorbeeld van Nicky zou volgen, zouden heel wat goede doelen extra geholpen kunnen zijn. Zeker als we zien hoeveel vuurwerk er weer de lucht in is geschoten afgelopen dagen.

Alvast bedankt!

Alternatief voor vuurwerk...


Wil je dit artikel delen?

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!