Alweer everzwijn in kanaal...

Opnieuw werd een everzwijn uit het kanaal gevist. Ook dit keer kregen we hulp van de Genkse brandweer tijdens de reddingsactie.

Nauwelijks enkele dagen nadat we een volledig uitgeput everzwijn uit het kanaal haalden, kregen we opnieuw een telefoontje van de Genkse brandweer over een in het kanaal gesukkeld zwijn, op identiek dezelfde locatie als het eerste.

Een ploeg van het Natuurhulpcentrum reed, gewapend met enkele stevige netten, naar daar. Gelukkig had de brandweer het zwijn al richting de kade kunnen drijven, zodat we het zwijn enkel met het schepnet uit het kanaal moesten vissen. We vrezen dat we dit soort oproepen meer en meer gaan binnenkrijgen. De populatie everzwijnen doet het erg goed, en wanneer een dier in het water terechtkomt, raakt het door de steile wanden niet meer op het droge.

Dit everzwijn had meer geluk dan het eerste, dat van totale uitputting was gestorven. Nog gevangen in ons vangnet laadden we het dier in de camionet, en reden ermee naar de Mechelse heide waar we het dier terug konden vrijlaten.

Alweer everzwijn in kanaal...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..