Alweer nieuwe apen...

Op enkele dagen tijd ving het Natuurhulpcentrum weer enkele apen op. De dieren werden onhandelbaar en de eigenaars zochten een oplossing.

Vandaag werd in Jette een berberaap opgehaald door enkele medewerkers van het Natuurhulpcentrum.

Het aapje zat al een hele tijd in een klein appartementje in een kooitje van nog geen 2m². Mouki werd de laatste tijd nogal wild en zorgde ervoor dat de buren 's nachts door zijn gerammel wakker werden gehouden.
De eigenaars zochten een oplossing en kwamen bij ons terecht.

Ook vorige week donderdag zijn we nog een aap gaan ophalen. Toen ging het om een monameerkat, Wendy, die ook voor overlast zorgde bij een gezin uit Merelbeke.

Op beide dieren werd ondertussen een TBC-test uitgevoerd, en bloedstalen zijn al onderweg naar het laboratorium.

Ondertussen raken onze apenverblijven aardig vol. Momenteel verblijven er maar liefst 11 berberapen, 10 capucijnapen, 1 groene meerkat, 1 monameerkat, 1 Indische kroonaap, 2 witoorpenseelaapjes en 1 roodbuiktamarin in het Natuurhulpcentrum!

Allemaal zijn ze op zoek naar een nieuwe thuis. Omdat dierentuinen dergelijke dieren bijna nooit willen opvangen, duurt het wachten soms erg lang. Maar tot die tijd proberen wij hen wel een luxeleventje te geven!

Alweer nieuwe apen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..