Alweer nieuwe baby-berber...

Gisteren werd Chatzi, een babyberber, binnengebracht in het Natuurhulpcentrum. Het diertje werd achtergelaten bij een dierenarts.

Babyberberaapje Geertje, die in augustus op de luchthaven van Zaventem in beslag werd genomen, is nog maar net in een groep geplaatst, of in onze quarantaine zit opnieuw een heel jong berberaapje.

Berberaapje Chatzi werd zaterdag voor de deur van een dierenartsenpraktijk in een kist achtergelaten. 's Morgens ontdekte de dierenarts het aapje, waarna ze ons contacteerde.

Zondagnamiddag werd het diertje binnengebracht. Chatzi is een erg jong aapje dat dit jaar werd geboren. Waarschijnlijk werd het in Marokkko in het wild gevangen en door toeristen meegesmokkeld.
Erg triestig natuurlijk, want voor elk berberaapje dat verkocht wordt, moet er weer een nieuw aapje gevangen worden. De handel hierin heeft ervoor gezorgd dat de populatie de laatste 30 jaar met maar liefst 50% tot 80% is afgenomen, waardoor de berberaap een met uitsterven bedreigde diersoort is geworden!

We hopen dat we Chatzi na zijn quarantaineperiode kunnen samenvoegen met de groep waar ook berber Geertje in verblijft. Zo kunnen ze speelkameraadjes worden en samen opgroeien. Hopelijk lukt dit, maar 1 ding staat al vast: ook dit aapje zal spijtig genoeg heel zijn leven in gevangenschap moeten doorbrengen...

Alweer nieuwe baby-berber...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..