Alweer ontsnapte woestijnbuizerd opgevangen...

27 juli 2011

Alweer ontsnapte woestijnbuizerd opgevangen...

Voor de zoveelste keer moesten onze medewerkers uitrijden om een ontsnapte woestijnbuizerd op te halen.

Maandagavond contacteerden mensen uit Meeswijk ons. Zij hadden een woestijnbuizerd kunnen vangen die zich te goed zat te doen aan een net gevangen fazant.

De melders hielden de woestijnbuizerd al ruim 2 weken in de gaten. Ze wisten dat deze vogels hier van nature niet voorkomen, en hadden de terechte vrees dat de vogel met zijn riempjes verstrikt zou raken in een boom of struik.

Maandagavond zagen ze de vogel op het veld zitten en konden ze net de riempjes vastgrijpen. Een medewerker ging de vogel ophalen. In het Natuurhulpcentrum werden direct de storende riempjes losgeknipt zodat de vogel tenminste vrij kon bewegen. Momenteel verblijft de vogel in een ruime volière.

Wij houden de vogel twee weken hier in het Natuurhulpcentrum. Laat de eigenaar niets van zich horen, dan zoeken wij zelf een nieuwe opvang. Geen particulieren die als pseudo-valkeniers zonder enige kennis roofvogels willen houden, maar een goede dierentuin of opvangcentrum, waar de vogels tenminste kunnen vliegen wanneer zij willen, en niet moeten wachten tot de eigenaar nog eens zin heeft...

De vogel heeft ringnummer HESS OJ NR 08 D SPENGLER. De eigenaar mag zich altijd melden op het nummer 089/854906.

Het wordt bijna een maandelijkse traditie om hier op onze website te berichten over ontsnapte roofvogels, maar het probleem blijft nu eenmaal erg groot. Deze woestijnbuizerd werd wél opgevangen door ons, maar ondertussen krijgen we ook talloze telefoontjes van mensen wiens roofvogel is ontsnapt en waar nooit iets over gehoord wordt. Deze dieren zwerven even rond en verhongeren of raken verstrikt met hun riempjes of touwtjes.

Erg schrijnend!

Alweer ontsnapte woestijnbuizerd opgevangen...


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!