Alweer vergiftigde buizerds...

8 maart 2011

Alweer vergiftigde buizerds...

Alweer ving het Natuurhulpcentrum enkele vergiftigde buizerds op.

Zondag kregen we op korte tijd 2 telefoontjes over vermoedelijk vergiftigde buizerds. De eerste buizerd kwam uit Bree. Wandelaars vonden de erg verzwakte vogel en namen contact met ons op. Een medewerker ging de vogel ophalen, en direct vielen de erg verkrampte klauwen op. Dit is een belangrijk symptoom van vergiftiging.
Iets later kwam een telefoontje uit Sint-Truiden. Ook deze buizerd gingen we ophalen, en opnieuw vielen de verkrampte poten op.

Beide vogels kregen direct na aankomst in het Natuurhulpcentrum een injectie om het gif te neutraliseren. Met erg goede resultaten, want na een uurtje was de verkramping verdwenen en konden de vogels terug normaal op hun poten staan. De dieren verblijven nu in onze Intensive Care-afdeling, waar ze enkele keren per dag vocht toegediend krijgen. We hebben er alle vertrouwen in dat beide vogels snel terug de oude zijn en kunnen worden vrijgelaten.

We vinden het ronduit schandalig dat er her en der in Limburg zoveel vergiftigde buizerds gevonden worden. Waarschijnlijk zijn deze vogels dan ook nog eens het topje van de ijsberg, want de dieren sterven meestal onmiddellijk en de kans dat ze opgemerkt worden is vrij klein.
Wanneer we dan op sommige jachtfora lezen dat wij zelf de buizerds zouden verspreiden, wat uiteraard de grootste onzin is, vragen we ons af of de jagerij zelf niets te verbergen heeft...

Alweer vergiftigde buizerds...


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!