Animals on the move...

Sinds gisteren staan er een aantal dierenverblijven opnieuw leeg in ons centrum. Dat is natuurlijk ook de bedoeling, want het Natuurhulpcentrum voorziet enkel in tijdelijke opvang voor wilde dieren.

Voor onze lynxen, wolven, poema en enkele landschildpadden startte gisteren een nieuwe episode in hun leven. De dieren verhuisden naar het Sanctuary: De Zonnegloed in Oost-Vleteren. Daar zullen de dieren kunnen genieten van ruime dierenverblijven en aangepaste verzorging.

De lynxen werden door de Litouwse overheid in beslag genomen bij een privé-eigenaar. Ook de poema is afkomstig uit Litouwen en werd gered uit een slechte dierentuin. De wolven werden dan weer illegaal als huisdier gehouden in een appartement in Kiev en de landschildpadden ontsnapten bij hun eigenaar of werden in beslag genomen.

Onze slogan: 'dierenleed kent geen grenzen, dus wij ook niet' is hier dus zeker van toepassing. Dankzij onze internationale contacten kunnen we dieren in nood helpen, over de landsgrenzen heen. Eenmaal de dieren in ons centrum zijn gerevalideerd, zoeken we er een nieuwe, definitieve thuis voor bij gerenommeerde dierentuinen, sanctuaries of opvangcentra in binnen- en buitenland...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..