Antwerpse damherten...

Donderdag en vrijdag riep de stad Antwerpen de hulp in van het Natuurhulpcentrum om een vijftiental damherten op te vangen. De dieren worden geplaatst bij nieuwe eigenaars.

Enige tijd geleden kregen we de vraag van de stad Antwerpen om een aantal damherten op te vangen.

Aan het park van het fort van Merksem en in het Nachtegalenpark in Wilrijk zijn twee grote weides voor damherten. De dieren hebben er erg veel ruimte, maar de laatste jaren is de populatie zo gegroeid dat er teveel dieren zaten.

Bovendien bevonden zich in elke kudde verschillende jonge bokken, wat op termijn voor problemen zou kunnen zorgen. Een deel dieren moest dus weg, en wij wilden graag onze helpende hand bieden. De dieren vangen met netten was uit den boze. Daarom werden we bijgestaan door dierenarts Chris Vanden Wijngaert uit Schilde die met een verdovingsgeweer de dieren in slaap ging schieten.

Donderdagmorgen trokken we naar het Nachtegalenpark in Wilrijk. Daar moesten in totaal 12 damherten uit de kudde gehaald worden. Met 12 welgemikte schoten konden de dieren snel verdoofd worden. In enkele trailers vervoerden we de dieren naar het Natuurhulpcentrum.

Vrijdagmorgen werden we verwacht in Merksem. Het oude munitiedepot van het fort van Merksem doet nu dienst als stal voor de damherten. Op een groot terrein rond de stallen konden de herten rondlopen. Hier moesten drie jonge bokken verdoofd worden. Ook dit keer konden de dieren snel verdoofd worden door de dierenarts.

Ondertussen zijn al een aantal damherten geplaatst bij nieuwe eigenaars. De andere herten worden volgende week naar een nieuw baasje gebracht.

Album 'Antwerpse damherten'

In twee Antwerpse stadsparken werden een vijftiental damherten in slaap geschoten door een dierenarts. Het Natuurhulpcentrum ving de dieren op en plaatste ze bij nieuwe eigenaars.

Antwerpse damherten...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..